Elkészült az első fogadó, hamarosan bejárható hazánk első lovastúra-útvonala

A tervezetten négy, EuroHorse névre keresztelt útvonal közül elsőként az Észak-Magyarországon áthaladó lesz bejárható 2022-től a nagyközönség számára. Ehhez kapcsolódóan adták át Edelényben a túraút egyik fogadópontját is – írja az MTI az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda közleménye alapján.

Összesen négy lovasturisztikai útvonalat alakítanak ki az országban, az első jövőre lesz bejárhatóForrás: Ádám János / Boom.hu

A közlemény szerint a nem túl magas hegyek, a festői lankák, a puha, nagy részben löszös talaj azok a tényezők, melyek miatt Magyarország egész Európában egyedülálló lehetőségeket nyújt a lovas turizmus számára. Nyugat-Európához képest Magyarországon kevesebb a természetben lezárt magánterület, így a magyar táj kiváló célpont azok számára, akik lóháton szeretnék felfedezni a régiót – írták.

A Kincsem Nemzeti Lovas Program még 2012-ben indult útjára, célja pedig, hogy Magyarországon szabályozott kereteket alakítson ki a turisztikai célú lovaglásnak, valamint az útvonalak kijelölésével és az infrastruktúra kialakításával belovagolhatóvá váljon az ország. A programban a következő években négy útvonalat jelölnek ki az országban a lovasok számára, melyek közül az első, az EuroHorse 1 készült el.

Edelényben adták át az első lovasfogadópontot, amelyből összesen 31 nyílikForrás: Ádám János / Boom.hu

Az országot északon végigjáró 1800 kilométeres útvonal mentén 31 lovas fogadópontot alakítottak ki, ahol el lehet látni és szállásolni a lovakat. A pihenőpontokat interneten keresztül lehet majd foglalni.

Az EuroHorse 1 egyik ilyen fogadópontját az edelényi Városi Sport- és Szabadidőközpontban a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség alakította ki. A helyszín különlegessége, hogy a lovas turisták mellett a helyi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjait is kiszolgálja majd, hiszen az iskolásoknak lovas oktatásokat tartanak majd – írják a közleményben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek