Vár ránk a rendezvény, ahol mindig több a fa, mint az ember

Az idén 18 éves Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot október 1. és 3. között tartják Gyula térségében, három gyönyörű erdő vidékén, a Körösök-völgyében. A pénteki rendezvénynapot Gyulán, a Csigakert tölgyfamatuzsálemei között tartják, és a délutáni programokra még várják az érdeklődőket.

Forrás: Muzsikál az erdő / Facebook.com

 A szombati nap programjait a Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében rendezik meg, míg a vasárnapi eseményeket a tavalyi kényszerű kihagyása után, ismét határon túl, Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn, a „csodabogyós" erdőben tartják.

Amint a szervezők az esemény oldalán írták, a koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, és csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. Éppen ezért a Muzsikál az erdő arra szeretné motiválni az érdeklődőket, hogy gondolkodjanak fenntartható módon, és törekedjenek az összefogásra, de fő célja továbbra is az, hogy az erdő és a zene, illetve a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa a résztvevőket.

A gyulai rendezvény egyébként 1997 óta az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdők Hete regionális megnyitója is egyben. A programokat tekintve a három nap alatt lesznek koncertek, biciklis- és gyalogos túrák, erdőséták, kézműves foglalkozások, játszóház és szilvalekvárfőzés is, hogy csak párat említsünk. 

Ma este, vagyis október 1-jén 18 órakor például a kecsekméti Bohém Ragtime Jazz Band lép fel a Csigakertben Ittzés Tamás vezetésével, szombaton pedig a Fonó Zenekar, illetve a Körös Táncegyüttes zárja majd az estét baráti koccintással és tábortűzzel a nap végén. A vasárnap is gazdag lesz programokban, a napot pedig majd a Góbé zenekarral és egy erdei sétával zárhatjuk. A részletes programokat a Muzsikalazerdo.hu oldalán találják. Az esemény ingyenesen látogatható, de az odautat mindenkinek magának kell megoldania.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek