Álló medvével találta szemben magát egy nő Erdélyben

Csíkszereda utcáira bemerészkedett egy medve, amely a csobotfalvi városrészen több gazdaságba is betört. Egyik gazdaságban egy méhkaptárt tört össze, a másikban pedig öt juhot pusztított el.

A fotó illusztrációForrás: Robert Balog/Pixabay

Az egyik károsultat kevéssel kedd éjszaka három óra után ébresztette fel a férje, mondván, hogy medve jár az utcájukban. A férfi értesítette a hatóságokat, majd a kedélyek lecsillapodását követően visszafeküdtek aludni. Az asszony csak reggel szembesült azzal, hogy a nagyvad az udvarukra is behatolt, és széttört egy méhkaptárt.

Napközben aztán az is kiderült, hogy az egyik szomszédjuknál öt juhot is elpusztított a medve.

A keddi esti órákban egy csíkjenőfalvi nő vette észre, hogy medve garázdálkodik lakóházának udvarán, ahol a lányával él. Kis idő után viszont szem elől vesztették a nagyvadat, így azt gondolták, hogy továbbállt. Nyugodtan végezték tovább a teendőiket, majd végezetül a fiatalabb nő bezárta a csűrkaput is. Mielőtt azonban bement volna a házba, arra lett figyelmes, hogy az udvaron lévő kutya erőszakosan ugat a csűr irányába, ezért úgy döntött, megnézi, mi lehet az oka. Amikor kinyitotta a csűrkaput, egy két lábon álló medvével találta szembe magát. Ijedtében azonnal visszacsukta a kaput, és be is támasztotta, majd értesítette a hatóságokat. A helyszínre több egység is kiszállt, többek között a csendőrség, a rendőrség és a vadászegyesület képviselője, hogy gond esetén közbe tudjon lépni. Egy csendőr felmászott a szomszédos épület tetejére, majd onnan egy spanifer segítségével kinyitotta a csűr ajtaját.

A medve azonnal kiugrott, majd elszaladt a mező felé, személyi sérülés nem történt.

Egy zárt közösségi csoportba pedig olyan fotó kerültek fel, miszerint a Hargita megyében található Gagy településen a temetőben, a ravatalozónál tett látogatást a nagyragadozó. Kérik a helyi lakosságot, hogy körültekintően, lehetőleg ne egyedül menjenek a temetőbe – írja a berek.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek