Eltűnt magyar férfi után kutattak a Grand Canyonban, másra is rábukkantak

Korábban mi is beszámoltunk a hírről, hogy a Grand Canyon Nemzeti Parkban egy magyar férfi után kutattak, akinek az eltűnését családja jelentette július 29-én a Las Vegas-i rendőrségnek. A mentőalakulatok a keresésére indultak, de arra nem számítottak, hogy egy hat éve eltűnt turista holttestét is megtalálják.

Nem veszélytelen a hely, sokan megsérülnek, lezuhannak túrázás közben - illusztárcióForrás: Tasy Hong/Pixabay

Az MTI legfrissebb hírei szerint a mentők az Egyesült Államok délnyugati vidékén egyedül turistáskodó, 45 éves Bérczi-Tomcsányi Gábort keresték, amikor légi kutatás közben észlelték az 56 éves amerikai turista, a New York-i Scott Walsh földi maradványait. A férfi ruházata már szinte teljesen beleolvadt a környezetbe, a holttest pedig úgy terült el a földön, hogy gyakorlatilag már észrevehetetlen volt. A szerencsétlenül járt férfit utoljára 2015-ben egy buszról látták leszállni a nemzeti parkban, és a parknak nem is jelentették az eltűnését.

A brooklyni férfit, akinek utolsó ismert lakhelye Ecuadorban volt, a hátizsákjában és a dzsekijében talált dokumentumok alapján azonosították.

A Hongkongban élő Bérczi-Tomcsányi Gábor autóját augusztus közepén találták meg a Grand Canyon egy látogatóközpontjának parkolójában, holttestét pedig augusztus 25-én 131 méterrel a szurdok széle alatt a Yavapai-pontnál. Mint megállapították, a férfi az esésbe halt bele, de azt még vizsgálják, hogy miért zuhanhatott a mélybe.

Mint az Arizona államban található nemzeti park szóvivője, Joelle Baird az AP-nek elmondta, a 4931 négyzetkilométeres területen nagyon ritka, hogy véletlenül bukkanjanak eltűnt emberek földi maradványaira. Mindazonáltal megesik, hogy rutinszerű edzést tartó parkőrök találnak rá hónapokkal vagy évekkel korábban eltűnt emberekre, olykor a Colorado-folyón tutajozó, csónakázó turisták veszik észre őket. A Grand Canyon Nemzeti Parkban jelenleg nyolc embert keresnek, aki a parkban tűnt el, vagy ott látták utoljára az elmúlt 10 évben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek