Egy túrázó fényképezés közben halálra zúzta magát a Grand Canyonban

  A Grand Canyon Nemzeti Park szerint az arizonai Scottsdaleben élő 59 éves Maria A. Salgado Lopez lesétált a kijelölt ösvényről, és megpróbált egy fotót készíteni a Mather Pointnál, amikor lezuhant. A hölgy péntek délután túrázott arra, amikor véletlenül leesett a Mather Point széléről – jelentette be sajtóközleményében a park. A park vadőrei körülbelül 100 méterrel a szikla pereme alatt találták meg a testét – írja az NBC News.

  Ez az Egyesült Államok 15. legrégebbi nemzeti parkja, amit az UNESCO 1979-ben világörökségi helyszínnek minősítettForrás: Claytondodge9/Wikipedia

  "Az esemény kivizsgálását a Nemzeti Park Szolgálata és a Coconino Megyei Orvosszakértői irodája végzi" – írja a közlemény. A park figyelmeztette a látogatókat a július 4-i hétvégén tartott biztonsági tájékoztatáson. "A Grand Canyon Nemzeti Park munkatársai arra kérték a túrázókat, hogy biztonságosan látogassanak el az ünnepi hétvégén azáltal, hogy a kijelölt nyomvonalakon és járdákon haladnak, mindig biztonságos távolságban tartózkodnak a sziklaperemtől, és a korlátok illetve a kerítések mögül élvezik a kilátást" – írta a park vezetősége.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!