Három tűzrakóhely, ahol a kirándulást sütögetéssel kötheti össze

A szabadtéri sütögetés gyakran csak nyáresti programként jut az eszünkbe, pedig ha belegondolunk, sokkal praktikusabb ősszel tüzet gyújtani a szabadban. Ilyenkor a tűz melege már nem olyan zavaró, mint a nyári melegben, hűvösebb estéken pedig kifejezetten jól esik a tábortűz közelébe kuporodni. 

Egy kis sütnivaló, egy gitározni tudó ismerős és egy jó baráti társaság mellé már csak egy hangulatos, kifejezetten erre a célra kijelölt tűzrakóhelyre van szükségünk, hogy kiélvezhessük az évszak előnyeit a szabadban. 

Ha a kényelem a szempont, akkor Normafa

A Normafánál összesen 10 tűzrakóhelyet találunk. Négy ezek közül az Anna rét felső részén, kettő a kápolnánál található, és egyet-egyet találunk a Szaniszló-réten, az Erzsébet-térdeplőnél, a Béka-tónál és a Tündérhegyi kőfejtőnél.

Normafa, Anna-rétForrás: A Normafa NEM Park - hanem ERDŐ/Facebook

A kijelölt tűzrakó helyek közelébe rendszeresen tesznek ki tűzifát. A tűzrakókat előzetesen nem tudjuk lefoglalni, ezért érdemes korábban érkezni, hogy legyen időnk szabad helyet keresni. Néhány tűzrakó mellett vannak asztalok és padok is, ahol előkészíthetjük a nyársakat, és amiket körbeülhetünk a vacsorához.

Ha az extrém helyeket keressük, akkor Róka-hegy

Aki az extrém, vadregényes helyszíneket kedveli, annak vonzó lehet a III. kerületben lévő Róka-hegy tűzrakóhelye, mely egy különleges, sziklákkal körülvett szurdokban található. A hollók, denevérek és sziklamászók által egyaránt kedvelt sziklás, barlangos képződmény Budapest egykori legnagyobb kőbányájából maradt hátra.

Róka-hegyForrás: screenshot/youtube

A szentendrei HÉV-ről a csillaghegyi megállónál kell leszállni, majd az Ürömi úton sétálhatunk fel a hegyre, ami egy eléggé meredek és forgalmas út. Vannak, akik éppen ezért inkább autóval mennek, és egyből a kirándulóhely bejáratánál parkolnak.

Ha víz közelében lennénk, akkor irány a Naplás-tó!

Természetesen tűzrakóhelyek nem csak Budán léteznek. Többek között a XVI. kerületi Naplás-tónál is találunk hangulatos, kifejezetten erre a célra kijelölt helyeket, ahol ráadásul vízre néző panorámában lehet részünk.

Naplás-tóForrás: Végh Tibor/wikipedia.org

A Naplás-tó és közvetlen környezete tájvédelmi körzet, ami számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A helyszín előnye, hogy kerékpárúton is könnyen megközelíthető, de mehetünk autóval vagy akár busszal is.

Önnek mások a kedvenc budapesti tűzrakóhelyei? Ossza meg velünk itt a cikk alatt kommentben!

(Forrás: blog.szallas.hu, normafapark.hu)
Címlapkép: Tegan Mierle / Pixabay

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek