Norvégia nem aprózza el: tíz új nemzeti parkot nyit

Norvégia négy új nemzeti parkot hoz létre, hat tájvédelmi körzetet fejleszt nemzeti parkká, emellett nyolc, már kijelölt nemzeti parkot kibővít - adja hírül a matadornetwork.com.

A Hornelen-hegyForrás: ChrisNoe/shutterstock.com

Mint Sveinung Rotevatn klíma- és környezetvédelmi miniszter sajtóközleményében írja, „a biológiai sokféleség elvesztése az egyik legnagyobb kihívás a világon és Norvégiában is, ezért a kormány most több természetvédelmi kezdeményezést indít ott, ahol mind a helyi önkormányzat, mind a Norvég Környezetvédelmi Ügynökség nemzeti park létesítését javasolja." 

A négy új nemzeti park a Bremanger községben található Hornelen-hegy, a masfjordeni és alveri Masfjordfjella, a Kvamban található Øystesefjella, a vestland megyei Samnanger és Vaksdal, valamint a Sunnmøre-alpok Ørstában. 

A kibővített nemzeti parkok között lesz a Rohkunborri, a Blåfjella-Skjækerfjella, a Skarvan-Roltdalen, a Femundsmarka, a Dovre, a Jostedalsbreen, a Jotunheimen és a Raet. A Jotunheimen Nemzeti Park amely a nemzetközi látogatók körében is népszerű, a Jotunheimen-hegylánc Norvégia legmagasabb hegyeit és egyben Észak-Európa legmagasabb csúcsait képviseli - írja a matadornetwork.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek