A Királypince eldugott részeit is felfedezhetjük ezen a vártúrán

A Budapesti Történeti Múzeum Budapest egyik legjelentősebb múzeuma, a főváros történetének dokumentumait, tárgyi emlékeit gyűjti. Önkormányzati intézmény, de hivatalos besorolása szerint országos múzeum. Központja Budapesten az I., Szent György tér 2. szám alatt található. Itt veszi kezdetét az a túra, amit a szevezők október 1-jére terveznek.

Forrás: BTM Vármúzeum / Facebook.com

A Gyógyító füvek a középkori királyi palotában című vezetés ideje alatt ellátogathatunk a középkori budai királyi palota termeibe, beléphetünk az ősi és meghitt kápolnába, fellapozhatunk egy corvinát és a Királypince eldugott részeit is felfedezhetjük.

És ha már gyógynövényekről van szó, akkor egy csésze illatos gyógyteára is hivatalosak vagyunk az esemény ideje alatt. A leírás szerint, amíg ezt szürcsölgetjük, addig megtudhatjuk melyek voltak azok a fűszer- és gyógynövények, amik nélkülözhetetlen elemei volt egy középkori udvaroknak és kerteknek, sőt az is kiderül, hogy a leggyakoribb nővényeket és főzeteket mire használták a füvesemberek és asszonyok. A Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódó zenés és gyógyfüves programra 2400 forintért lehet jegyet venni, de nem árt sietni, mert csak 20 embert tudnak körbeveztni az adott napon 15 órától.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek