A Királypince eldugott részeit is felfedezhetjük ezen a vártúrán

A Budapesti Történeti Múzeum Budapest egyik legjelentősebb múzeuma, a főváros történetének dokumentumait, tárgyi emlékeit gyűjti. Önkormányzati intézmény, de hivatalos besorolása szerint országos múzeum. Központja Budapesten az I., Szent György tér 2. szám alatt található. Itt veszi kezdetét az a túra, amit a szevezők október 1-jére terveznek.

Forrás: BTM Vármúzeum / Facebook.com

A Gyógyító füvek a középkori királyi palotában című vezetés ideje alatt ellátogathatunk a középkori budai királyi palota termeibe, beléphetünk az ősi és meghitt kápolnába, fellapozhatunk egy corvinát és a Királypince eldugott részeit is felfedezhetjük.

És ha már gyógynövényekről van szó, akkor egy csésze illatos gyógyteára is hivatalosak vagyunk az esemény ideje alatt. A leírás szerint, amíg ezt szürcsölgetjük, addig megtudhatjuk melyek voltak azok a fűszer- és gyógynövények, amik nélkülözhetetlen elemei volt egy középkori udvaroknak és kerteknek, sőt az is kiderül, hogy a leggyakoribb nővényeket és főzeteket mire használták a füvesemberek és asszonyok. A Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódó zenés és gyógyfüves programra 2400 forintért lehet jegyet venni, de nem árt sietni, mert csak 20 embert tudnak körbeveztni az adott napon 15 órától.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek