David Attenborough fimjei is várják az ingyenes természetvédelmi fesztiválon

Hulladékból készült szobrok, az ország legjobb természetfotói, természetvédelmi filmszemle, modern tánc és élő szobrok várják szeptember 10. és 12. között Gödöllőn, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon.

Gödöllő, Grassalkovich-kastélyForrás: CC BY-SA 2.5 hu/oPPÁRÉ/Wikipedia

A hetedik alkalommal megrendezendő fesztivál idei kiemelt témája az "Érzékeny Bolygó – a víz" lesz, amely egyúttal egy vándorkiállítás címe is – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A fesztivál kísérőrendezvényén, a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemlén 9 kategóriában versenyeznek a világ minden tájáról érkező alkotások. Ebben az évben 98 országból több mint 2000 filmmel neveztek.

A szeptember 11-én délután induló mustrán központi szerepet kap a David Attenborough Világa elnevezésű blokk, amellyel a 95 éves világhírű angol természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők. Két kiemelt filmjét, az Attenborough – egy vadregényes élet és az Attenborough csodálatos világa címűt magyar szinkronnal vetítik idén több alkalommal, írja a filmszemle honlapja. 

Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi FesztiválForrás: International Nature Film Festival - Nemzetközi Természetfilm Fesztivál/Facebook

A Trash Art Magyarország program keretében hulladékból készült szobrokat is bemutatnak, amelyeknek a témája ezúttal Magyarország nagyvadjai. Az alkotók alapanyagként különböző hulladéktípusokat és természetes, organikus anyagokat használtak fel.

Hazánk legjobb természetfotósainak munkáit mutatja be a Varázslatos Magyarország 2021 fotókiállítás, míg az Ember és Természet elnevezésű diákfotópályázaton a következő fotós generáció tehetségeit ismerheti meg a közönség, de Tájodüsszeia 2021 címmel is rendeznek fotótárlatot.

Az idei fesztiválon a mozgás művészete is megjelenik modern tánc és élő szobrok formájában.

A gyerekek több ismeretterjesztő, szemléletformáló programon is részt vehetnek: egyebek mellett 360 fokos filmnézésen, a Klímasátor programjain, kalandparkban, a kezes-lábas játszóházban és a PET Kupa Műanyag Műhelye, a MÜMÜ programjain. A Zöldforgó Élménynap része lesz az Alma Együttes és Gryllus Vilmos koncertje.

A hétvégi programkínálatot természet- és környezetvédelmi vásár egészíti ki, amelyen közel 60 kiállító mutatja be portékáit. A fesztivál társrendezvénye a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóeseménye, ahol 10 nemzeti park mutatkozik be, elhozva a fesztiválra egy-egy tájegység látnivalóit és aktuális programjait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek