Európában nyílt meg a világ leghosszabb lombkorona-ösvénye

Svájc 2018-ban nyitotta meg első lombkorona-sétányát, most pedig már a világ leghosszabb ösvényének címére pályázik. A Senda dil Dragun, vagyis a Sárkány útja elnevezésű lombkorona-ösvény július 11-én nyitotta meg kapuit, és 1,5 kilométer hosszan kanyarog a fák között, Laax-Murschetg és Laax-Dorf településeket összekötve.

Október 11-től a látogatók digitális élménnyel is kiegészíthetik a kirándulást. A tervek szerint öt ponton lehet majd tabletet bérelni, melynek segítségével a kirándulók a kiterjesztett valóságba léphetnek, hogy ily módon ismerjék meg a helyi állat- és növényvilág és geológia jellegzetességeit, valamint bepillantást nyerjenek a mezőgazdaságot és a településeket érintő tudnivalókba.

Bár a lombkorona-séta inkább jó időre szabott tevékenységnek tűnik, a szervezők már tervezik, hogyan fogják Senda dil Dragun-t téli csodavilággá változtatni karácsonyra, ahol a látogatókat zenék és mesék fogadják. Nem csoda, hogy ezen a vidéken ilyen télközpontúak a túraprogramok, ugyanis a régióban, Flims Laax-ban található Európa legnagyobb hóparkja, így sok más lehetőség is kínálkozik a kikapcsolódásra - derül ki a travelandleisure.com cikkéből.

A Senda dil Dragun a Bajor-erdő Nemzeti Parkban található, 1300 méteres sétánytól vette át a címet. Annak az ösvénynek a legmagasabb pontja egy 44 méteres fatornyon található, mely esztétikailag beleolvad az erdőbe, ugyanakkor varázslatos kilátást nyújt a környező tájra. Az ösvényen különböző megállókon informálódhatunk a helyi élővilágról, mint az ecophiles.com gyűjtéséből kiderül. Szintén a leghosszabbak között találjuk a Saar-vidék 1250 méter hosszú, 23 méter magas ösvényét, melynek végén 43 méter magas kiláóból nézhetünk körül a környéken.

 Címlapkép forrása: ©Flims Laax Falera/Philipp Ruggli/facebook.com/MySwitzerlandCHE

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek