Keresik az ország legkedveltebb erdei kerékpárútját

Az Országos Erdészeti Egyesület pályázatot hirdet, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresi, kapcsolódva az Év Kerékpárútja pályázathoz. A jelöléseket szeptember 12-ig várják, és a következő szempontoknak kell megfelelniük: jelölni az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei utat, erdei kerékpáros turista útvonalat, illetve szakaszt lehet, amennyiben az megjelölt kerékpáros út. Nem lehet jelölni kerékpárutat, gyalog- és kerékpárutat, illetve kerékpársáv szakaszt, kerékpáros nyomot.

A kép illusztrációForrás: Manfred Antranias Zimmer/pixabay.com

A jelölni kívánt erdei kerékpárútnak a beazonosíthatóság érdekében lehetőség szerint két (nem kizárólag szomszédos) település közötti szakaszát lehet jelölni vagy beazonosítható körutat, panoráma utat. A jelölt szakasz lehetőleg ne legyen hosszabb 20 km-nél.  A jelölt erdei kerékpárútról kérünk egy rövid indoklást, hogy miért esélyes az Év Erdei Kerékpárútja címre.  Az útvonalról várnak egy jó minőségű fotót, ami jól érzékelteti az erdei kerékpárút hangulatát, illetve segít beazonosítani azt.

A legtöbb kedvelést kapott útszakasz nyeri az Év Erdei Kerékpárútja díját, melyről később kisfilm készül, illetve kihelyezett tábla fogja hirdetni ezt. Az első 20 pályázati feltételeknek megfelelő beküldő ajándékot kap.

A beküldők között egy erdei szálláshelyen két fő részére, 2 éjszakára szóló félpanziós ellátásról szóló ajándékutalványt sorsolnak ki egy Állami Erdőgazdaság felajánlásából, illetve egy családos e-kerékpáros vezetett túrát egy Állami Erdőgazdaság területén. Az eredményhirdetés október 5-én, a XXV. Erdők Hete rendezvénysorozat keretén belül, a pályázatot beküldők közötti nyereménysorsolás eredményhirdetése október 8-án lesz. Bővebb információk a pályázat oldalán olvashatók.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek