Ezekben az erdőkben vezetett túrán hallgathatja a szarvasbőgést

A gemenci erdőben augusztus utolsó hétvégéjén és szeptember első felében újra elindulnak a népszerű szarvasbőgés hallgató túrák a pörbölyi Ökoturisztikai Központból. Augusztus 27. és szeptember 11. között pénteken és szombaton a résztvevők az erdei vasúttal juthatnak el a "leghangosabb" erdőrészekbe ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani.

A kép illusztrációForrás: Lasrs-Anders Mosskull/Pixabay

A túrák célja, hogy a résztvevők a lassan besötétedő réten vagy tisztáson csendben ücsörögve, sétálva átérezhessék a bikák hangjától zengő erdő különleges hangulatát. Nem valószínű, hogy meg is pillanthatják a közelükben bőgő szarvasokat, és a bőgés intenzitása is estéről-estére változik. A részletes program az esemény oldalán látható, és a férőhelyek korlátozott száma miatt arra kérik az érdeklődőket, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat.

Szarvaskoncert a Vértesben

A Vérteserdő Zrt. és a kőhányási Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház idén is kilenc alkalommal várja a természet szerelmeseit. A program során kis szerencsével testközelből élhetik át a nem mindennapi koncertet, és szakemberek segítségével nyerhetnek bepillantást a vadak nászidőszakának titokzatos világába. A túrák szeptember 9-én, 10-én, 11-én, 15-én, 17-én, 18-án, 23-án, 24-én és 25-én indulnak 17 órakor, melyekre 16.30-tóle lehet gyülekezni. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, a maximális létszám 30 fő. A részvételi díj felnőtteknek 1500 forint/fő, gyermekeknek 500 forint. Bővebb információk a Vérteserdő Zrt. weboldalán olvashatók.

Indul a Szarvasbőgés Expressz

Nagybörzsönyből szeptember 17-én, pénteken, és 25-én 18:30-kor indul a Szarvasbőgés Expressz, melyen a résztvevők teát vagy forralt bort kortyolgatva és zsíros kenyeret fogyasztva hallgathatják a szakmai előadást, és a szarvasok bőgését.  A tervezett program 22 óra magasságban ér véget, a vonatra előzetes regisztráció szükséges amit az esemény oldalán tehetnek meg. A felnőttjegy 3000, a gyermekjegy pedig 2000 forintba kerül, de 6 éven aluli gyermekeknek nem ajánlják a részvételt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek