Ismerje meg Magyarország legkedveltebb helyeit a National Geographic térképén

Közösségi térképet indított a National Geographic, és arra kéri az olvasóit és nézőit, hogy osszák meg kedvenc magyarországi látnivalóikat az országgal.

Kányavári-hídForrás: Inritter/Wikipedia

Az interneten elérhető térkép Magyarország leginspirálóbb természeti, történelmi és kulturális kincseit mutatja be – azok számára készült, akik nyitottak a világra, akikhez közel áll a kaland, a tanulás és a felfedezés - írja a csatorna a weboldalán.

A kezdeményezés egyben azoknak is szól, akik szívesen osztják meg saját felfedezéseiket másokkal: a térkép ugyanis interaktív, fotóink, szöveges ismertetőink feltöltésével mi is részt vehetünk a szerkesztésében. Ezt az oldalon a "saját kedvenc hely hozzáadása" gombra kattintva tehetjük meg.

A térképre már több hely is felkerült, megjelent rajta például a szegedi Boszorkánysziget, ahol 1728-ban a legnagyobb boszorkányüldözés zajlott. Megtaláljuk a bajai Petőfi-szigetet, az aggteleki Baradla-barlangot és a Kányavári-sziget gyalogos fahídját Balatonmagyaródon. Önök melyik hazai helyszínt tennék fel a kedencek közé? Osszák meg velünk a cikk posztja alatt Facebook-on.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek