Montenegró bakancslistás helyei, ahová többször is megéri visszatérni

Mi is beszámoltunk arról, hogy a vírushelyzet miatt Montenegróban július 24-től határozatlan időre ismét bezártak a bel- és kültéri diszkók, klubok, bárok és éjszakai szórakozóhelyek. A montenegrói korlátozó intézkedéseket hetente felülvizsgálják, a legutóbbi bejelentés óta ismét javult a helyzet, így augusztus 2-től 20-ig az éttermek, kávézók, éjszakai szórakozóhelyek, sportrendezvények bel- és kültéri egységeibe már különböző megkötésekkel, de be lehet lépni. Ezekről bővebben a Konzuli Szolgálat oldalán tájékozódhatnak, amelyeket ide kattintva érhetnek el.

Az ország tele van csodálatos, természeti helyekkel, mutatjuk is, hogy szerintünk merre érdemes keresni a montenegrói bakancslistás helyeket, ahol a víz kékje minden árnyalatban visszaköszön.

Ahol a hegyek szemei ránk kacsintanak 

A Durmitor Nemzeti Park az UNESCO Világörökség része, amely hatalmas fenyveseivel és gyönyörű tavaival Európa szinten is kiemelkedő – ezt vallják a brit turisták is, akiknek kedvenc helyeit egy korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze.

Légi felvétel a nemzeti parkrólForrás: Shutterstock / Készítette: Aleksei Kazachok

A 18 gleccsertavát a hegyek szemeinek nevezik, amelyeket egytől egyig érdemes bejárni. Persze a térség nemcsak természeti adottságairól híres, hiszen népszerű térségnek számít raftingolás, halászat, síelés és trekking kerékpározás szempontjából is. 

Velence testvére, amelynek tetejéről beláthatjuk az öblöt

Kotort Velence testvéreként emlegetik, amelynek szűk, kanyargós utcái a régi idők szellemét tükrözi. Kotor egyik fő látványossága egy magaslat, ahova meredek szerpentineken lehet feljutni, és onnan lenézni a pazar szépségű Kotori-öbölre. A mediterrán térségben nincs még egy ilyen festői szépségű táj.

Aki itt nem fél a magasságtól, biztosan boldogan lógatja le a lábát, miközben a tájat csodáljaForrás: Max Yakolev/Pixabay

"Amíg egy téren kávét szürcsölünk, addig meghallgathatjuk a templom harangját, pontosan úgy, mintha a velencei Szent Márk téren lennénk. Ezen hasonlóságoktól függetlenül, Kotornak saját értékei vannak, amelyeket sehol máshol a világon nem lehet látni" – írja a helyről az Obozrevatel ukrán portál. 

A pelikánok búvóhelye

A montenegrói Skadar tó az ország déli határában fekszik Bar és Podgorica között. A Skadar tó Nemzeti Park 1983-óta (eredeti nevén Nacionalni park Skadarsko Jezero) védett terület.

Kis sziget tarkítja a hatalmas tavatForrás: Falco/Pixabay

A Balkán félsziget legnagyobb tava, ahol egy csodálatos, mocsaras mediterrán, mindig zöldellő területre érkezünk. A gazdag állat- és madárvilág több tucat pelikánnak is otthont ad, ahogy arról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk. 

A hotelsziget, a sztárok kedvence

Festői látványt nyújt az Adriai-tenger partján található Sveti Stefan, melyet egy földszoros kapcsol a szárazföldön kiépült településrészhez. Közigazgatásilag Budvához tartozik az apró falu, amelynek a házait az 1950-60-as évektől apartmanokká alakították.

A kis földnyelv köti össze a szigetet a szárazfölddelForrás: osoian-marcel/Pixabay

A különleges kis sziget így a környékbeli turizmus egyik látványossága lett. Ez volt Angelina Jolie és Brad Pitt kedvelt nyaralóhelye, de azóta más sztárok, és sok turista is felfedezte. Budvával együtt felkerült a kedvenc montenegrói célpontok listájára, bár az is igaz, hogy a legdrágább napozóágyakat is itt találják. 

A mesés strandok és a luxusjachtok városa

Tivatban található a Porto Montenegró nevezetű kikötő, mely az Adria egyik legnagyobb privát hajós kikötője, ahol nagyon sok luxusjacht pihen. A Kotori-öböl partját kristálytiszta tengervíz mossa, ahol igényesen kialakított strandok is találhatók.

A kikötői luxus látványa is megér egy sétátForrás: Daniel Nyul/Pixabay

Igyekeznek is ilyen szép állapotában tartani a környéket, ezért ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, két éve már környezetbarát hajóval utazhatnak a turisták a montenegrói települések, Tivat és Herceg Novi között. A hajó mindkét irányba napi öt utat tesz meg. Ezen kívül a „Graciana" nevű hajó a turistákat Tivatból Kotorba is szállítja, méghozzá Peraston keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek