Megépítik Írország első siklóját, amiből ráláthatnak a világ leghosszabb útjára

A sikló, amely Írország északnyugati részén, Donegal megyében indul majd útjára, egészen pontosan a Dunree erődnél épül fel. Az új közlekedési eszköz izgalmas és látványos feljutást kínál majd az erődbe, hihetetlen, 360 fokos kilátást tárva fel a Vad Atlanti Útra (Wild Atlantic Way), az ország legszebb útjára, ami 2500 kilométeres hosszával egyben a világ leghosszabb túraútja is.

A Wild Atlantic Way 2500 kim hosszan kanyarog a látványos táj menténForrás: Martin Hochreiter/Pixabay

Az út egy olyan part mentén kanyarog, amelyet az Atlanti-óceán alakított ki az évszázadok során, szaggatott sziklákat, több tucat szigetet, érintetlen homokos strandokat, mély torkolatokat és védett öblöket képezve. De mi egyebet lehet még látni a környéken? A Lough Swilly egy jeges fjord, melynek vize fölött egy üveg hídról páratlan kilátás nyílik a természeti tájra és az erődre, amely a történelem során fontos védelmi hely volt. Itt nyitották meg 1986-ban a nagyközönség előtt a Dunree Erőd Katonai Múzeumát is, amely a világ minden tájáról vonzza a látogatókat és a tudósokat.

A Dundree erődben található a katonai múzeum isForrás: Fort Dundree/Facebook

A nagyvárosoktól távol, a mélykék égboltjáról híres Donegal megye Írország egyik legszebb régiója. Az Atlanti-óceánra néző partszakasza olyannyira népszerű, hogy az egyik leggyakrabban látogatott hely a turisták körében. Donegal megye csodálatos tájain még az északi fény is feltűnik időnként, de ha tiszta az ég, még akkor is Európa legszebb kirándulásait kínálja. Nem csoda, hogy a filmeseket is megihlette a táj: ezt a helyet választották a Star Wars - Az utolsó jedik forgatásának helyszínéül – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek