Eplényben építik a világ leghosszabb vízicsúszdáját

A világ leghosszabb, tavasztól őszig igénybe vehető óriáscsúszdája lehet az a látványelem, amelyet a Síaréna Kft. épít Eplénybe. A projekt célja, hogy a Bakony szívében lévő kis település méltó helyet foglaljon el a világ turisztikai térképén, és ne csak a téli hónapokban vonzza a látogatókat.

Az eplényi Síaréna jelenleg a téli sportok szerelmeseinek egyik legismertebb hazai sportlétesítménye, de a beruházók célja az, hogy a település természeti kincseit kihasználva egy nagyszabású, négyévszakos turisztikai attrakciót hozzon létre a Kalandhegyen – írta elsőként a Síelők.hu.

A Síaréna nyilvánosan elérhető, fejlesztési koncepciójában kiemeli, hogy "a munkálatok erdőírtással nem járnának", megvalósításukat az eddig kivett területekre tervezik. A cél az, hogy "a nyári melegben is legyen egy olyan eszköz, ami frissítő szórakozást nyújt a látogatóknak". Így született meg az ötlet, hogy a libegő vendégei számára építenek egy vízicsúszdát, ami a hegytetőről egészen a völgybe szállítja vendégeit.

"A tervezett nyomvonal és a szintkülönbség miatt kb. 1,5 kilométeres csúszda építése szükséges, a csúszdaforgalmazók és -gyártók elmondása alapján a leghosszabb csúszda 800 méter hosszú, ebből pedig az következik, hogy az eplényi vízicsúszda lesz a világ leghosszabb vízicsúszdája" – olvasható a fejlesztési tervben.

Pedig még 800 méternél is nagyobb számokról lehet olvasni bolygónk leghosszabb csúszdája kapcsán. Legalábbis két éve a Travelón már írtunk arról, amikor Malajziában a dzsungel közepén, Penang vidámparkjában már az utolsó simításokat végezték a rekorder hosszúságúnak tervezett vízicsúszdán, amely azóta meg is nyílt, és ma már 1140 méter hosszan lehet csúszni rajta.

Forrás: Epleny.hu

Ugyanakkor a minden korosztály számára tervezett csúszdával kapcsolatban a projekt vezetői néhány kérdéssel szeretnék felmérni a célközönség véleményét. A piackutatást a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karával együttműködésben végzik. A Síelők.hu weboldalán keresztül elérhető kérdőív kitöltésével bárki véleményezheti a tervet, így a beruházók már a csúszda megépítésnél figyelhetnek azokra a szempontokra, elvárásokra, melyek a látogató közönség számára vonzóbbá tehetik az attrakciót.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek