Négy évszakos sífelvonót kapnak az eplényi és a mátraszentistváni pályák

  Négy évszakos sífelvonót építenek, amelyet a két sípálya a következő szezon kezdetére üzembe állít.

  A kormány egyenként 150 millió forinttal támogatja az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztését. A hírt Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, számolt be az MTI.

  Az eplényi sípálya 80-100 ezer, míg a mátraszentistváni sípálya 45-50 ezer látogatót vonz évente. Az eplényi és a mátraszentistváni sípályák a magyarországi síelés több mint felét adják. A beruházások összértéke 800 millió forint, a fennmaradó részt a sípályát üzemeltetők teszik hozzá saját forrásból.

  Fotó: Bodnár Boglárka, MTI

   Az eplényi síközpontban a fejlesztéssel téli-nyári szabadidőpark jön létre, ez a régió turizmusának fellendítése mellett a környék iskolásainak is lehetőséget nyújt a testnevelési órák keretén belül a síelés megtanulására. A felvonó nyáron is üzemel majd, és kötélpályát is terveznek építeni.

  A Mátraszentistván Síparkban a négyüléses felvonó megépítése a 2017-es év legnagyobb fejlesztése lesz, lehetővé teszi a négy évszakos kihasználást, a síterep hóbiztonsága is nő. További nyári attrakciókat is terveznek kialakítani, ezek között egy hegyi játszóteret.

  Az idei szezonban egyébként több újdonsággal is találkozhatnak az Eplénybe látogatók. A létesítmény mostantól Intersport Síaréna Eplény néven működik tovább, és a korábbi vendéglátóhelyek mellett épült egy új étterem, amely száz főnek biztosít fedett ülőhelyet.

  Új épületbe költözött és megújult a síkölcsönző is, amelynek bővült a kínálata. A régi kölcsönző helyén kialakított sportboltban pedig a síeléshez szükséges kiegészítőket lehet megvásárolni.

  Összesen 44 hóágyú működik Eplényben, amelyekkel óránként összesen 600 köbméter havat lehet gyártani, így néhány hideg nap elegendő a fő sípálya és a tanulópálya behavazásához. Kedvező téli időjárás esetén a síarénában összesen 8 pályán lehet sízni összesen 7,5 kilométer hosszan.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek