A dzsungel közepén épül a világ leghosszabb vízi csúszdája

Több tucatnyi lépcsőfok vezet fel a világ leghosszabb csúszdájának tetejére, de felvonóval is fel lehet jutni. A CNN cikke szerint megéri kipróbálni Malajzia hamarosan nyíló vízi attrakcióját, amely a természet szeretetére tanít a dzsungel közepén- írja a Sokszínű Vidék.

Vizes élmény az Escape-parkbanForrás: Facebook / Escape Theme Park, Penang

A pompás, 1140 méter hosszú csúszda Penang város ESCAPE nevű vidámparkjában épül, és ez lesz a világ leghosszabb vízi attrakciója. Július végére befejeződnek a munkálatok, így augusztus közepére már meg is nyílik az új, szórakoztató látványosság a nagyközönség előtt.

A Guinness világrekordok eddigi leghosszabb vízi csúszdája az Action Parkban, a New Jersey-i Vernon vidámparkjában található. A felfújható csúszda hossza 601 méter. Az ESCAPE új csúszdája ezzel szemben szálerősítésű polimerből készült, állandó szerkezettel kapcsolódik az az acéloszlopokhoz.

Nem a világrekord megdöntése volt a célunk. Mindig zavart, hogy egy-egy lecsúszás olyan rövid ideig tart és gyorsan véget ér a kaland, ezért szerettem volna az élményt jó néhány percnyire kitolni  

– mondta el Sim Choo Kheng, az ESCAPE műszerésze és a Sim Leisure Group vezérigazgatója. Ilyen lesz a vízi attrakció:

Miután megnyit, a malajziai csúszda négyperces élményutazást kínál a dzsungel vadregényes fáin át, 70 méteres lejtőn kígyózva. 

Ha azt akarjuk, hogy az emberek óvják a természetet, előbb el kell érnünk, hogy beleszeressenek  

– hangzik az Escape élménypark hitvallása, és ezzel a csúszdával is elősegítenék ezt a szerelembe esést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek