Hat hónapos szünet után újraindulnak az ökotúrák

Közös ismerkedésre várja az érdeklődőket a természettel a Sóstó Természetvédelmi Terület az újrainduló ökotúrák alkalmával. A méltán közkedvelt családi programot idén először – közel hat hónapos szünet után – május 1-jén, szombaton 10 órától rendezik meg - adja hírül a szekesfehervar.hu.

Erdei tanterem a SóstónálForrás: Maszatart/commons.wikimedia.org

A Sóstó Látogatóközpontból induló túra során a résztvevők már láthatják a védett fehér madársisak lelőhelyeit is, a szerencsések a fülemüle, más néven csalogány egyedülálló dallamait is meghallgathatják, de megtudhatják azt is, hogy mekkora területet járnak be egy nap alatt a vadak vagy a ragadozók.

A kialakult veszélyhelyzetben a kirándulás során is kötelező az egészségügyi szabályok betartása, és a csoport létszámát 10 főben maximalizálják a szervezők. Kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék e-mailben a sosto@szekesfehervar.hu címen, vagy telefonon a +36 22 202 373, +36 70 6699 010 számok valamelyikén. A 1,5 órás programra érdemes legalább 10 perccel az indulás előtt megérkezni a Látogatóközpontba. A részvételi díj 1500 Ft/fő, a családi jegy 3500 Ft. Bővebb információk a Sóstó Természetvédelmi Terület honlapján találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek