Ezen a helyen filmforgatás miatt ideiglenesen áthelyezték a Kéktúra útvonalát

Lezárták a Nyugati (Dolomit) bánya területét Gyenesdiáson, így keddtől változott az Országos Kéktúra (OKT) negyedik szakaszának útvonala egy bizonyos területen. A nyomvonal ideiglenes terelése május 30-ig lesz érvényben. Az OKT 4. szakasza 27,6 kilométer hosszú, az útvonal szintemelkedése 550 méter, szintideje 8 óra, nehézsége közepes.

A lezárt szakaszt piros színnel jelölték, helyette május 30-ig a térképen jelölt ideiglenes nyomvonalon kéktúrázhatnakForrás: kektura.hu

A Kéktúra ezen szakaszával lépünk a Balaton-felvidék területére, amelynek szinte szimbóluma a Balaton-felvidék tanúhegyeinek látványa. Itt vágunk neki a „keszthelyi riviérának", bevesszük magunkat a Keszthelyi-hegység erdőrengetegébe, hogy az északi oldalon Vállusra érkezzünk meg. Felkapaszkodunk a Kő orrára, ahonnan megmutatja magát későbbi szakaszunk, a Tapolcai-medence és a tanúhegyek látványa. Bőséggel termő szőlősök között sétálunk Lesenceistvándra, majd innen egy kíméletlen aszfaltos szakaszon érünk be Tapolcára – írja a csodalatosbalaton.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek