Megújul a villányi Templom-hegyi kilátó

Örülhetnek a villányiak és az oda látogató turisták, hamarosan ugyanis megszépült állapotában mászhatják meg a Templom-hegyi kilátót. A felújítás a Duna-Dráva Nemzeti Park támogatásával zajlik,  amely során a főbb munkálatokat, többek között a festést és zsindelyjavítást a városgazdálkodás kollégái végzik majd, miközben az odavezető utat is javítani fogják – olvasható a Bama.hu cikkében.

Forrás: Martin Edit / Magyar Természetjáró Szövetség

A kilátó a Templom-hegyen áll az Ammonitesz tanösvény mellett, amelyet még a hegy régi kőbányájában alakítottak ki. Maga a kilátó a kőbánya keleti oldalán felkapaszkodva érhető el, ahova viszonylag meredek út vezet, de ha valaki a pincesor felől, a dr. Dombay János utca irányából közelíti meg, akkor sokkal könnyebb dolga lesz.

A templom-hegyi kilátó fából készült, két járószintes építmény, ahonnan nemcsak a kőbánya, de egész Villány is belátható. Messze a távolban pedig a Villányi-hegység lankáiban gyönyörködhetnek a túrázók.

Forrás: Zsolt Biczo/Shutterstock
A legszebb helyek, amiket Villány környékén látni kell
Sétáljanak egyet az első magyar filmsorozat sztoriját őrző várban, járják be a sárgálló villányi dűlőket, nézzék meg hazánk első szabadtéri szoborkiállítását, vagy próbálják ki, milyen érzés túrázni a zarándokok által használt ösvényeken. Ebben a cikkünkben a Villányi borvidék néhány izgalmas látnivalójáról és elvonulásra alkalmas helyeiről olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek