Csodálatos természetfilm készült a Ráckevei-Soroksári-Dunáról

A Ráckevei-Soroksári-Duna élővilágáról szóló kétrészes film első epizódját láthatják most vasárnap, este 20 órakor RSD - A marasztalt folyó 1. rész címmel. A 2019-2021-ig forgatott film segítségével bepillanthatnak az itt élő állatok – halak, emlősök és madarak – életébe, mindezt Reviczky Gábor lebilincselő narrációjával. A képsorokat nézve hamar kiderül majd, milyen elképesztően vadregényes és állatfajokban gazdag vidék ez, ennyire közel a lakott területekhez.

A hattyúk sokasága mellett rendkívűl sok más fajbanb is bővelkedik a táj - illusztrációForrás: Cserháti Szilvia/Travelo

De vajon az ember közelsége miként hat az itt megmaradt természetes környezetre? A filmben erre is kitérnek, miközben az első részben többek közt megleshetünk egy vagány vidrát, benézhetünk a víz alá, a halak világába, láthatjuk, hogy keltetik a kis csukákat, fészekből nézhetjük végig, hogyan cseperednek a gémfiókák, megcsodálhatjuk egy barnarétihéja-pár közös repülését, és fény derül arra is, ki e vidék „önkényes fakitermelője".

Az első rész ide kattintva lesz látható, ahol már fel is lehet iratkozni a premierre, hogy le ne maradjanak róla. További inforációkat az esemény Facebook oldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek