Bicikliúttal és zöld felületekkel újul meg a budai Duna-part egy része

Mint a magyarepitok.hu hírül adja, a budai belvárosi Duna-part megújítására vonatkozó tervezői közbeszerzés jelent meg az európai közbeszerzési értesítőn (TED). A kiíró a BKK, a feladat pedig a kiviteli tervek elkészítése.

Az Elvis Presley park is megújulForrás: Christo/commons.wikimedia.org

A projekt célja a hirdetmény szerint a budai felső rakpartok és a kapcsolódó közterületek gyalogos felületeinek növelése és a zöldfelületi rendszer fejlesztése a közterületek közösségi használatának ösztönzése érdekében. A beruházásnak emellett célja a közlekedési területek racionalizálása, azok forgalomcsillapítása, és az észak-déli kerékpáros kapcsolatok javítása.

A beszámoló a tervezéssel érintett területeket is megjelelöli, eszerint a Margit-hídtól nem messze északra fekvő két budai park, az Elvis Presley park és Germanus Gyula park újul meg. Ugyanakkor a Margit-hídtól délre a Bem József tér, valamint a Fő utca teresedései (Tarasz Sevcsenko tér, Nagy Imre tér, Szilágyi Dezső tér) is átalakulnak.

A köztereken közel 50 ezer négyzetmétert álmodnak újra a tervezők, míg a Buda egyik fő közlekedési folyosójának számító Fő utcán a tervezési terület hossza 1500 méter.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek