Játszótérrel és fitneszparkkal újul meg a főváros egyik legnépszerűbb kirándulóhelye

Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a II. kerületben található hűvösvölgyi Nagyrét, ahol a jelenlegi, közel 30 millió forintos beruházás nyomán tematikus játszótérrel és szabadtéri fitneszparkkal is gazdagodik a terület, amit az ide látogatók előreláthatóan április végén vehetnek majd birtokukba.

Áprílis végére elkészülhet az új szolgáltatások kiépítéseForrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. még 2019-ben kezdte meg a Nagyrét átalakítását XXI. századi színvonalú erdei pihenőhellyé. Ennek első lépéseként még 2019-ben megépült egy ingyenesen használható, szabványos kézilabdapálya a korábban leégett nagyréti büfé helyén. A Nagyrét ökoturisztikai szolgáltatásainak tovább bővítése abból a szempontból is előnyös, hogy a COVID-19 járvány kezdete óta egyre többen keresik az egészséges kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket a Pilisi Parkerdő területén, így a Nagyréten is.

Az egykori mutatványos épületek helyén egy olyan tematikus játszótér épül jelenleg, ami lehetővé teszi a kicsik számára a játszva tanulást.

A játszótér berendezései környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített színvonalas művészi alkotások, melyek formájukkal és anyagukkal is felidézik erdeink őshonos állat- és növényvilágát. Az erdészházat idéző kombinált játszóvár, hintaállvány, valamint kombinált köteles mászókarendszer mellett rugós és billegő állatfigurák csábítják majd játékra a rétre érkező családokat.

A járvány kezdete óta sokan keresik a lehetőséget, hogy a levegőn lehessenek a szabadidejükben, amit itt változatosan fognak tudni majd eltölteniForrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

A Nagyrét szolgáltatásait ugyancsak tovább gazdagítja az a szabadtéri fitneszpark, amit a gyalogút mentén alakítanak ki. A 4 állomásos, 12 sporteszközt magába foglaló szabadtéri „edzőterem" szigetszerű elrendezése biztosítja a szabadidős testmozgáshoz szükséges intimitást és a természetben végzett testmozgás semmivel sem összehasonlítható élményét. A has- és hátpad mellett többek között fekvenyomó padot, kombinált bordásfalat, szörfözőt, párhuzamos korlátot, evezőgépet és dupla fekvőtámasz állványt is telepítenek a fejlesztés során – írta sajtóközleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek