Virtuális országjárásra hív az új applikáció

A Magyar Turisztikai Ügynökség Hungary 360 Tour néven új mobilapplikáció segítségével hív virtuális túrákra, melyek az otthonunkba hozzák az ország változatos látnivalóit, sokszínű térségeit. Az alkalmazásban nemcsak kívülről nézhetjük meg a helyszíneket, hanem be is léphetünk például a Tisza-tavi Ökocentrumba vagy a csarodai középkori templomba. Madártávlatból láthatjuk a Balatont, a Pannonhalmi Bencés Főapátságot, és idézhetjük fel a fesztiválok hangulatát – olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség weboldalán.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság madártávlatbólForrás: Ismeretlen - Civertan Grafikai Stúdió/Wikipedia

Fedezd fel most, éld át később – ez az üzenete annak az új fejlesztésnek, amely már Android és iOS rendszerben is letölthető. Az applikációban a Magyar Turisztikai Ügynökség 360 fokos fotókkal segíti a felhasználókat a járvány utáni bakancslistája megtervezésében. A virtuális valóság digitális technológiája kifejezetten jó szolgálatot tesz most, a pandémia idején. Az eszközzel az ország távoli pontjait is könnyen bebarangolhatjuk mobiltelefonról vagy tabletről.

Az alkalmazásban jelenleg 532 helyszín 360 fokos panorámaképén keresztül ismerhetjük meg Magyarország különleges látnivalóit.

Ezek között több mint 200 olyan is van, ahol nemcsak kívülről, hanem belülről is körbenézhetünk. Beleshetünk a tákosi református templom padsorai közé, a tömeg fölött lebeghetünk különböző fesztiválokon, megcsodálhatjuk a Mezőhegyesi Ménesbirtokot vagy a boglári Gömbkilátóról elénk táruló, lenyűgöző balatoni panorámát. Emellett pedig arra is lehetősége van a látogatóknak, hogy hazánk turisztikai térségeit egy az egyben járjuk végig a kiemelt attrakciókon keresztül. Azon sem kell aggódni, hogy a mobilinternet havi keretbe belefér-e a virtuális felfedezés, mert az összes helyszín letölthető, így a látvány offline is élvezhető.

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság lovaiForrás: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság/Facebook

A panorámaképek már több mint két éve készülnek, van olyan 360 fokos fotó is, amely 120 nagy felbontású képből állt össze, így a legapróbb részletek is jól láthatók. Az alkalmazás azoknak is praktikus eszköz, akik külföldről szeretnének virtuális túrát tenni utazásuk előtt: az alkalmazás kilenc különböző nyelven érhető el, és mind a Google Play kínálatában, mind pedig az App Store-ban megtalálható. A letöltés Androidos készülékre ide kattintva, Apple-re ide kattintva érhető el.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek