Hófehér viráglepel borítja a misztikus csáfordjánosfai erdőt

Mintha egy elvarázsolt erdőben járna, úgy érezheti magát az, aki február második felétől március végéig ellátogat a Győr-Moson-Sopron megyei Csáfordjánosfa mellett található ártéri erdőbe. Ugyanis milliónyi tavaszi tőzike borítja hófehér viráglepelbe a védett ligetet!

Forrás: Péter Imre Photography/Facebook

A csodaszép képekre egy Facebook-bejegyzésben bukkantunk, amiket a szerző február 23-án a kedvenc erdejében tett sétája alkalmával készített. Fontos tudni, hogy az erdőben kijelölt tanösvény szabadon látogatható, a nyomvonalról azonban tilos letérni, ezáltal is óvva a természetvédelmi értékeket. Elkeseredni azonban a fotósoknak sem kell, hiszen a virágokat az útról is kiválóan lehet fényképezni.

Forrás: Péter Imre Photography/Facebook

Minél beljebb haladunk, annál több virággal találkozhatunk közvetlen az út mellett is, míg az erdő mélyére érve összefüggő virágtenger tárul a szemünk elé. A látvány mellett a virágok illata is kellemes, az egész erdő illatfelhőben fürdőzik. Aki tehát teheti, kerekedjen fel, és szippantsa magába a csodálatos látványt az illatfelhővel együtt! 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek