Videóra vették, ahogy riadt bölénycsorda száguld át a turisták között

Egy Lisa Stewart nevű láttogató a múlt héten osztotta meg a Youtube-on azt a felvételt, melyet a Yellowstone Nemzeti Parkban készített még a szeptember 17-i hétvégén. A videón az látható, amint egy nyugodtan sétáló bölénycsorda hirtelen megriad, pánikba esik és eszeveszetten rohanni kezd az autók között.

Yellowstone-i bölények az úton - illusztrációForrás: mathey/pixabay.com

A látogatók először nem tudták mi történt, arra gyanakodtak, hogy az állatok talán farkast láttak, de hamar rájöttek, hogy más ok volt a háttérben: turisták egy csoportja túl közel ment a csordához, bár a nemzeti park előírásai szerint mindig legalább 20 méternyi távolságot kell tartani a bölényektől.

A bölények végül átvágtattak a közeli folyón. Mint Stewart elmondta, végül abbahagyta a filmezést, mert félt, hogy valami baj történt. „Éreztem, ahogy dübörög a föld a lábam alatt" - mondta. „Összeszorult a gyomrom, azt hittem, hogy katasztrófa fog történni".

A Yellowstone Nemzeti Parkban mintegy 5000 bölény él, ez a világ legnagyobb populációja. A parkszolgálat szerint a legtöbb sérülést a bölények okozzák, mely a turisták elővigyázatlanságának tudható be. Az állatok mozgékonyak, érzékenyek, és akár 50 km/órás sebességgel is képesek rohanni. Amióta a Yellowstone májusban újranyitott, két embert sebesítettek meg bölények - adja hírül a dailyamail.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek