Magyarország legvirágosabb városából a téli sportok fellegvára lehet

Makó nem csak a hagyma révén ismert, ami hungarikum, de turisztikai vonzerejét növeli, hogy Magyarország legvirágosabb városa is. A Maros Télisport Egyesület fejlesztései révén azonban hamarosan a téli sportok fellegvárává is válhat a város. A jégpálya fölé kerülő új sátort heteken belül, a jég elolvadását követően fel is tudják szerelni, ráadásul olyan speciális borítást kap majd, amelynek köszönhetően nemcsak jég boríthatja, de görkorcsolyázásra is alkalmas lesz – írja a delmagyar.hu.

A Maros Télisport Egyesületet 2013-ban alapították helyi amatőr jéghokisokForrás: https://marostse.hu/

A pálya fölé tehát 3 rétegű hőszigetelt légsátor kerül, ami napos időben sem engedi felolvadni a jeget. A makói önkormányzat közel egy évtizede vásárolta meg az akkor még mobil műjégpálya elemeit, s ugyanabban az évben került először fölé sátor. Akkoriban még senki sem gondolta, hogy mindez egyszer egy 50 igazolt versenyzőt a soraiban tudó egyesület bázisa lesz, amelyben a jégkorong mellett olyan, nálunk még egzotikusnak számító sportágnak is otthona lehet, mint a curling. Ez utóbbi pályáját ugyancsak a mostani fejlesztés részeként mintázzák bele a jég felületébe – a Maros Télisport Egyesület már tagja is lett a Magyar Curling Szövetségnek. 

Továbbá közösségi finanszírozással gyűjtenek fűthető, konténerekből álló öltöző vásárlására a gyerekeknek. Erre is szépen gyűlnek az adományok, már több mint 800 ezer forint össze is jött, a cél azonban 10 millió forint. Erre 60 napja van a Maros Télisport Egyesületnek, amit ide kattintva bárki támogathat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek