Figyelmeztetést adott ki a mátraszentistváni Sípark

A Mátraszentistváni Sípark Facebook-oldalára tette ki a figyelmeztetést, mely szerint a sípályán tilos a szánkózás. Mint írják, a legutolsó hétvégi hóágyúzás során mintegy 7-8 ezer köbméter technikai hó készült el annak ellenére, hogy mindösszesen egy napon keresztül volt kellően hideg a pálya működéséhez.

Forrás: facebook.com/matraszentistvan

Hozzáteszik, hogy ez a mennyiség még mindig nem volt elég a nyitáshoz, így most várnak az újabb hidegre, amely remélhetőleg jövő héten megérkezik. Addig is az elkészült hódombokat szeretnék megóvni. Ezért a létesítmény elzárt üzemi területnek minősül jelenleg, a parkolókat lezárták, ahogyan a sípálya bejáratait is kordonokkal, jelzőszalagokkal és bójákkal vették körül, emellett figyelmeztető táblákat helyeztek ki, lekerítették a Síoktatóparkot, és biztonsági kamerával figyelik a területet.

Ugyanakkor még így bementek a területre szánkózni vágyók, akik a leírás szerint a kerítésen keresztülmászva letaposták a havat, leszaggatták a kerítést, a kaput, és még kutyaürüléket is találtak a helyszínen a munkatársak a több száz pár lábnyom mellett. Ezután biztonsági személyzet járőrözik a park területén, a várható nyitással kapcsolatos hírekkel később jelentkeznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek