Szlovénia változtatott a beutazási szabályokon

Szlovénia már korábban különböző színnel jelölte az egyes országokat a járvány ottani súlyossága szerint, hétfőtől azonban néhány országot átsoroltak, és változtak a beutazási feltételek is ezekből a régiókból. A vörös vagy narancssárga országokból érkezők elkerülhetik a karantént, ha 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet mutatnak be, ugyanakkor az EU vagy a schengei övezet narancssárga országaiból érkezőknek erre sincs szükségük - adja hírül a total-slovenia-news.com.

BajánsenyeForrás: www.ueb.at/Nxr-at/wikipedia.org

Keddtől zöld listára került Szerbia, Lengyelország, emellett Ciprus, Lettország, Litvánia és Finnország, valamint Ausztrália, Dél-Korea, Új-Zéland és Uruguay is. Olaszország és Magyarország viszont a zöld listáról narancssárgára került, míg Horvátország egyes határmenti részei pirosból narancssárgák lettek, de az ország többi része továbbra is vörös listán szerepel.

Három osztrák állam (Bécs, Vorarlberg és Tirol) és két magyarországi régió (Budapest és Gyor-Moson-Sopron), valamint számos más EU-ország és Svájc került vörös listára.

Ugyanakkor mentesülnek a karantén illetve a teszt alól azok, akik a határ mindkét oldalán földtulajdonnal rendelkeznek, és a határátlépés célja mezőgazdasági és erdészeti tevékenység folytatása - adja hírül az MTI.

Szintén mentesülnek azok, akik naponta ingáznak és munkáltatói igazolással rendelkeznek, akik tranzitcéllal legfeljebb 12 órát tartózkodnak az országban, valamint a diplomáciai, konzuli képviseletek munkatársai és az oktatási-tudományos tevékenységben vagy kutatásban résztvevők. Az egyes országok besorolásáról részletesen a gov.si oldalon lehet tájékozódni angol nyelven.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek