Kerékpáros rekord született a Tisza-tónál

  Idén júliusban rekordszámú biciklis tekert át a kiskörei duzzasztóművön, nem kevesebb, mint 18 075-en kerekezetek erre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökség híre szerint.  

  Úton a Tisza-tónál - illusztrációForrás: Nixalsverdrus/commons.wikimedia.org

  Mint az MTI hírül adja, tavaly júliusban mindössze 8944 bringást regisztrált a Kötivizig, a korábbi júliusi csúcsot 2018-ban tapasztalták, amikor 13 768 kerékpáros gurult át a a Kiskörei vízlépcső üzemi hídján. Az idei év első hét hónapjában összesen 32 658 biciklis hajtott át a duzzasztóművön, ami több mint a teljes éves forgalom volt 2008 és 2017 között.

  Tavaly a teljes éves forgalom 49 ezer 428, 2018-ban pedig 56 ezer 959 volt. Az elmúlt években épült a tavat körülölelő, aszfaltozott kerékpárút, melynek utolsó, Tiszafüred és Poroszló közötti szakaszát idén adták át. A tókerülő kerékpárút illeszkedik a nemzetközi EuroVelo hálózatba.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!