Ez a Tisza-tavi fesztivál egyszerre nyújt csónakázós és opera élményt

Ahogy a Természet Operaháza (Opera of the Nature) fesztivál Facebook oldalán látható fotók is mutatják, a komolyzene, a sport és a kirándulás összekapcsolása több érdeklődőt vonz, mint gondoltuk volna.

Egy különleges Tisza-tavi "élőlény", a vízi zongoraForrás: Tisza-tavi Fesztivál - Opera of the Nature / Facebook.com

A Tisza-tavi Fesztivál a tó köré szerveződik, így a július 31. és augusztus 2. közötti időpontban nem kell attól tartani, hogy nagyon sok ember tömörül majd egy helyen, mert a gyönyörű hazai természetben mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot.

Az olyan hazai és külföldi fellépőknek köszönhetően, mint például Miklósa Erika, Horgas Eszter, Egyházi Géza és Vásáry André, hallgathatnak operát, de mehetnek kerékpározni, futni és csónakázni is a kilátogatók. A cél mindezzel pedig az, hogy több irányból is bemutatkozhassanak a tó szépségei.

A Tiszatavifesztival.hu oldalon olvasható, hogy a fesztivál nyitányaként július 31-én a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ad gálakoncertet. Augusztus 1-jén pedig a Tour D'Opera biciklitúrára várják a zeneszerető közönséget. A fellépők között ott lesz az Otherside Music trió, ami az abádszalóki parton koncertezik, míg a 100 Tagú Cigányzenekar Tiszaderzsen lép fel.

A zárónapon Miklósa Erika operaénekessel sportolhatnak a futás szerelmesei, akik aztán csónakba is ülhetnek, és lehet, hogy még a Tisza-tó egy ritka „élőlényét" a vízi zongorát is megpillanthatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek