Itt az alkalom, hogy megszellőztesse a legrozsdásabb bringáját

  Augusztus 1-jén egy igazán vicces rendezvény visz vidámságot Kőszeg központjába. A 14 órakor startoló programra a nevetni vágyó leskelődőket, és a lelkes szurkolókat is várják.

  Minél rozsdásabb a bringa, annál jobbForrás: Shutterstock / Készítette: Y. RAEWONGKHOT

  Gyárfütty kupa - a legbolondosabb bicajverseny annak a több ezer kőszegi munkásnak állít emléket, akik minden munkanapon a két órai gyárfütty után nyeregbe pattantak és a város gyáraiból lelkesen tekertek haza családjukhoz, megtöltve az utcákat kétkerekű járgányokkal. Most ezt a valamikori hangulatot szeretnék felidézni és megmutatni a helyieknek, illetve a turistáknak.

  A versenyre bárki benevezhet, de azt tudni kell, hogy ciki, ha a legújabb karbonbringával, vagy netalán menő elektromos kerékpárral áll a rajthoz. A szervezők a mókás és régi időket idéző megjelenést díjazzák - tudtuk meg a rendezvény Facebook eseményéből.

  A városban várhatóan lehet majd látni svájcisapkába bújt nyergeket, rozsdás, nyikorgó, elavult kerékpárokat, locsolócsővel feltuningolt dinamókat vagy kormányokat, de a régi "munkásdivatot" tükröző kerékpárosokat is.

  A verseny idejére várhatóan sok bicaj bújik elő a padlásokról, pincékből, ősrégi raktárakból: feledésbe merült kemping, tacskó, bmx, "mezőre járó" fekete 28-as, osztrák import citybike is beroboghat a mezőnybe.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek