Semmeringtől Kőszegig túrázhatunk

Semmeringtől Kőszegig túrázhatunk

Százötven kilométer hosszú az a túraútvonal, amely az alsó-ausztriai Semmeringnél kezdődik, és Kőszegig tart, és amelynek magyarországi szakaszára uniós források felhasználásával most 80 millió forintot fordítottak.

A történelmi kisvárosban, az Őrségi Nemzeti Park Bechtold István Látogatóközpontjának szomszédságában, a hétvégén avatták fel a pályázati támogatásból elkészült szabadidő- és túraparkot. Tanösvényét követve az érdeklődők útba ejthetik a Kőszeg feletti Királyvölgyet, a hamarosan elkészülő Szulejmán-kilátót, a trianoni keresztet, a Kálvária templomot és az egykori koronaőrző helyet is.

Osztrák részről az Alpannonia - vagyis az Alpoktól Pannóniáig - névre keresztelt projekt keretében eddig már 2,4 millió eurónyi összeget fordítottak a határon átnyúló turistaút fejlesztésére, magyar részről pedig az uniós támogatásnak köszönhetően a beruházás értéke meghaladja a 80 millió forintot.

Az új pihenőparkban tanösvények, sétautak, többfunkciós esőbeálló és rendezvénytér, minden igényt kielégítő játszótér, kerékpártárolók és akadálymentesített kiszolgáló létesítmények épültek meg.

Ezek is érdekelhetnek