Újra elindítják a Budai Vár-barlangi sétákat

A Duna-Ipoly Nemzeti Park barlangjai június 20. óta újra látogathatók, a Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlangba vezető túrák mellett pedig végre újraindult a látványos Vár-barlangi séták elnevezésű program is - olvasható a Dunaipoly.hu oldalon. 

Vár-barlangForrás: Egri Csaba / Dunaipoly.hu / Press

Ahogy az oldalon is írják, a séta során bejárhatjuk a Budai Vár alatt húzódó, több mint három kilométer hosszú barlangrendszer eddig lezárt részeit is. A föld alatti termeket és folyosókat járva fény derül arra, hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek az évszázadok során labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig.

A Budai Vár-barlang mára Magyarország talán egyik legrendhagyóbb barlangjává vált, mivel mostani arca azt a közös munkát szemlélteti, amit ember és természet elértek ezekben az alagutakban. A túrát körülbelül 1,5 - 2 óra alatt lehet megtenni és 6 éves kortól lehet rajta részt venni. A jelentkezők biztonsága érdekében, a gyerekeken kívül mindenkinek t kell viselnie.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek