Most kipróbálhatja, milyen érzés hajóskapitánynak lenni a Tiszán

Izgalmas kalandban lehet része azoknak, akik nem restek e hét szombaton reggel felkelni, hogy hajókázzanak egyet, és jó idő esetén még csobbanjanak is a természetben. Különleges vízitúrát invitálják ugyanis az érdeklődőket, amelynek során a Tisza és a Maros élővilágát fedezhetik fel a maguk kormányozta 4, 6 és 8 személyes kishajókkal, melyeket nagykorúak vízi jártassági nélkül vezethetnek.

A Tisza vadregényes tájain hajókázni a család minden tagjának igazi élményt nyújt - illusztrációForrás: Wolfgang Leistritz/Pixabay

A hajók sebessége 8-12 km/h, a kezeléshez segítséget, a túrához pedig mentőmellényt biztosítanak. Aki hoz fürdőruhát, annak úszni is lesz lehetősége. A találkozó június 13-án, szombaton 8:30-kor Szegeden, a Felső Tisza-parton a vízitelep mellett, a stadionnal szemben a Foka Ökokikötő bejáratánál lesz. A Szegedi Fehér-tó és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága által szervezett túra részvételi díja: 3500 Ft/fő, 4000 Ft/fő, 4900 Ft/fő – hajótípus szerint. A helyek száma korlátozott, ezért előzetes bejelentkezés és foglalás szükséges! További információkat a Magyar Nemzeti Parkok weboldalán és az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek