Nemsokára egyedi, időutazós panorámát láthatunk egy szegedi múzeumtetőről

Egyedülálló kilátót alakítanak ki a Móra Ferenc Múzeum épületének tetején, ahonnan a látogatók nemcsak a mai Szeged szépségeiben gyönyörködhetnek, hanem egy kronoszkóp segítségével az 1870-es évek városát is megismerhetik.

Forrás: Richard Brutyo / Unsplash

A közgyűjtemény sajtóreferense azt is elmondta az MTI-nek, hogy a Kultúrpalota felújítása során kialakított kilátóból rá lehet majd látni a Tiszára, a Móra-parkra és a szegedi belvárosra is. A kilátó különlegessége azonban az a kronoszkóp lesz, amibe belenézve egy három dimenziós animációt láthatunk, mely az egykori belvárost szemlélteti.

A fejlesztés alatt álló eszköz különleges animációs képsorain feltűnnek olyan épületek, építmények, melyek ma már nem is léteznek. Megjelenik majd a szegedi vár, az egykori halpiac, a Belvárosi híd helyén állt hajóhíd és az egykori vasúti híd is.

A távolban látható lesz a Szent Demeter templom, melynek helyére a dómot emelték, vagy a Schaffer-ház, mely a mai Égő Arany emeletes ház helyén állt. A Móra-múzeum felújítása után bárki felsétálhat majd a kilátóba és felfedezheti az 1870-es évek nyüzsgő szegedi belvárosát, melyet eddig csak fotókon keresztül ismerhettek meg az érdeklődők.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek