Nemsokára újra látogathatók a világ legszebb és legvadabb vidékei

Úgy tűnik lassan Amerika is kezd felébredni hosszúra nyúlt karanténálmából és elérhetővé teszi a legbiztonságosabb látnivalóit, a nemzeti parkokat. Habár a határok még nem nyíltak meg a külföldiek előtt, a turizmus újraindítását vetíti előre, hogy átmenetileg újra kinyitott a Yellowstone és a Grand Canyon Nemzeti Park – olvasható a sajtóközleményben.

Yellowstone Nemzeti ParkForrás: Adam Derewecki /Pixabay

A Grand Canyont április 1-jén zárták le a látogatók előtt, akik a nyár beköszöntével, a déli bejárat felől újra megközelíthetik a parkot, de kizárólag a nappali órákban, 6 és 22 óra között. A park területén lévő kilátóhelyek közül körülbelül féltucatnyit nyitottak meg a kirándulók számára.

Hasonló a helyzet a Yellowstone Nemzeti Parkban is, ami március 24-én zárta be a kapuit. A park Wyoming állambeli, déli része június 8-tól újra látogatható, a Grand Canyonnal ellentétben itt elérhetőek lesznek a mosdók, a kirándulóösvények és a sétányok is. A montanai és idahói részek egyelőre zárva maradnak, ahogy nem üzemelnek még a táborhelyek és az éjszakai szállások sem.

Ez az átmeneti lazítás azonban már előrevetíti, hogy a tengerentúlon is megtették az újranyitás felé vezető első lépéseket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek