Bakancsos túrára készülhet a Rám-szakadékba és a Rám-hegyre

Március végén már igazi tavaszi hangulatban járhatják be a híres Rám-szakadékot, amely lenyűgöző természeti szépsége miatt méltán tartozik a Pilis legismertebb kirándulóhelyei közé. A legenda szerint a Rám-hegyen található a föld szívcsakrája.

Kalandos túra vár a jelentkezőkre a Rám-szakadéknálForrás: parkerdő.hu

A hegyet sokan különleges energiaközpontnak tartják, és a szikláktól fantasztikus panoráma nyílik a Prédikálószékre valamint a Dobogó-kő vonulatára. Szabó Miklós erdőmérnök szakvezetésével nemcsak bejárhatják ezt a gyönyörű, vadregényes szurdokot és kultikus hegyet, de kapcsolódhatnak a fákhoz, kövekhez, növényekhez is útközben. Lélegzetelállító sziklafalak és vízcsobogás között, néhol létrákon vezet a 12 kilométeres bakancsos túra, mely Dömösről indul, és a Rám szakadékon, a Rám-hegyen át a Miklós forrásig és az Árpád várig vezet, ahonnan a túrázók visszaindulnak Dömösre.

Az Erdőajándéka Erdei Iskola által szervezett túra időpontja március 29., vasárnap, az esemény 10:00–től 17:00 óráig tart. A részvételi díj felnőtteknek 2.500,- Ft, gyermekeknek 1.500,- Ft. A túra 8 éves kortól ajánlott. Vízhatlan bakancs nagyon fontos, mert vizes-sáros a Rám-szakadék. További információket az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek