Verselő telefon vár a pilisi erdőben

  Pilisszentlászló mellett az erdőben egy piros telefon várja az arra járókat. Beszélni nem lehet bele – pontosabban lehet, de értelme nincs -, mivel a telefon önállóan mond a túrázóknak verseket.

  Hív az erdőForrás: Katona Adam/Hív az erdő/Facebook

  Egy régi nyilvános telefonra kell gondolni, mely családi örökségként kallódott, és bár használni nem lehetett, kidobni senki nem akarta. Végül jött az ötlet, mi lenne, ha kitennék az erdőbe, és aki arra jár, és felveszi a kagylót, meghallgathat rajta egy verset. Itt indult az ötlet, de ezzel még nincs vége. Hogy merre indultak tovább az ötletgazdák, arról a Hív az erdő projekt Facebook oldalán olvashatnak.

  Így aztán a faluból kivezető úton, az Országos Kéktúra egyik állomásán ott van a telefon, amely Grecsó Krisztián, Áprily Lajos és Reményik Sándor verseit szavalja el, vagy épp a Bhagavad-gítából mond el egy részletet.

  Az ötlet egyébként nem teljesen új: néhány éve van Remeteszőlősön egy telefonfülke, amiben Örkény-egyperceseket lehet hallgatni, írja a Turista Magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!