Izgalmas, vezetett túra várja Budapest legrégebbi városrészében, a Tabánban

Február 16. vasárnap, 11:00 órakor kezdődő vezetett sétán egy varázslatos mese lapjai elevenednek meg Pajor Ildikó, a Tabán Múzeum igazgatója és a Tabán Társaság elnöke segítségével, aki maga is ebben a városrészben él évtizedek óta. A séta résztvevői olyan „darab-időt" (Krúdy Gyula kedvenc jelzője!) tölthetnek el a Tabánban, amelynek során megismerhetik Budapest legrégebbi városrészének ma látható nyomait, történetét.

A Tabán régenForrás: Ismeretlen - www.budapestcity.org/Wikipedia

Sok érdekességet tudhatnak meg az itt hajdan volt életről, házakról, természeti katasztrófákról és az együttélés akkori szabályairól, na meg eddig nem érintett témákról. Tudják például, hogy hol mulatott a walesi herceg? Ki kopogott Bartos Rozália ablakán? Hol harmincaztak a nők? Milyen volt a fagylaltgép? Hol áll a Lánchíd előképe? Mit festett Scheiber Hugó a Tabánban? Miért temették el Sánit a Tabániak? A sok személyes emlék mellett a fenti kérdésekre is választ kaphat Pajor Ildikótól, ha részt vesz ezen a sétán.

A helyszín, a téma, és a mesélő személye együtt garancia egy fantasztikus utazásra a múltba, egy gyönyörű környezetben. A séta időtartama: kb. 120 perc, sík terepen. Részvételi díj: 3500 Ft/fő. További részleteket a szervező, Pestbudai Séták weboldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek