Itt duplázhat: sarki fény-vadászat hőlégballonból

Új kalandot kínálnak a Svéd Lappföldön, amivel rögtön két bakancslistás élményt is kipipálhat. Az egyik az Aurora Borealis más néven Sarki fény megtekintése, a másik pedig a hőlégballonos repülés. Ez a túra a két kalandot ötvözi, és lehetővé teszi majd az utazók számára, hogy a sarkvidéki égbolton lebegjenek, remélve, hogy látni fogják a különleges, színpompás sarki fényeket – írja a Lonely Planet.

A kép illusztrációForrás: Pete Linfort/Pixabay

Az Aurora hőlégballon negyven méteres magasságig emelkedik a levegőben, mialatt a sarkvidéki jéghez rögzítik a földön. Az élmény hat fős csoportok számára lesz elérhető de hat évnél fiatalabb gyerekeknek nem ajánlott. Nagyon különleges élmény az északi fényt megfigyelni a ballon nyugalmából Észak-Svédország távoli vadonja felett, mert nem létezik jobb hely ilyen fényekre vadászni, mint a csillagok között – ígéri a kalandot megvalósító Aurora Safari Camp.

Az első repülés 2020 decemberében indul, és jövő áprilisig lesz elérhető de már idén májusig várják a foglalásokat. Ha a látogatókat inkább az sarkvidéki táj érdekli, akkor a csapat nappali, expedíciós járatot indít Gunnarsbynben, a látványos sarkvidéki pusztában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek