Itt duplázhat: sarki fény-vadászat hőlégballonból

  Új kalandot kínálnak a Svéd Lappföldön, amivel rögtön két bakancslistás élményt is kipipálhat. Az egyik az Aurora Borealis más néven Sarki fény megtekintése, a másik pedig a hőlégballonos repülés. Ez a túra a két kalandot ötvözi, és lehetővé teszi majd az utazók számára, hogy a sarkvidéki égbolton lebegjenek, remélve, hogy látni fogják a különleges, színpompás sarki fényeket – írja a Lonely Planet.

  A kép illusztrációForrás: Pete Linfort/Pixabay

  Az Aurora hőlégballon negyven méteres magasságig emelkedik a levegőben, mialatt a sarkvidéki jéghez rögzítik a földön. Az élmény hat fős csoportok számára lesz elérhető de hat évnél fiatalabb gyerekeknek nem ajánlott. Nagyon különleges élmény az északi fényt megfigyelni a ballon nyugalmából Észak-Svédország távoli vadonja felett, mert nem létezik jobb hely ilyen fényekre vadászni, mint a csillagok között – ígéri a kalandot megvalósító Aurora Safari Camp.

  Az első repülés 2020 decemberében indul, és jövő áprilisig lesz elérhető de már idén májusig várják a foglalásokat. Ha a látogatókat inkább az sarkvidéki táj érdekli, akkor a csapat nappali, expedíciós járatot indít Gunnarsbynben, a látványos sarkvidéki pusztában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!