Ez az öt legolcsóbb szálláshely, ahonnan láthatja a sarki fényt

A Lonely Planet összegyűjtötte azokat a szálláshelyeket, ahol éjszakánként legfeljebb 27 euróért elsőosztályú helyről figyelhetjük meg a természet egyik legszebb előadását – derül ki a magazin cikkéből

Mintha ecsettel festették volna át az égboltotForrás: Sra Joshua Strang/Wikipedia

1. 7 Fells Hostel, Finnország

Rovaniemiben valószínűleg nem jutna olyan jó áron szálláshoz, mint az onnan két órányira lévő Lappföldön, az Ylläs városában található 7 Fells Hostelben. A szállás a téli hónapokban ingyen szánt is biztosít a vendégeknek, hogy eljuthassanak az Äkäslompolo-tóhoz, ahol a fantasztikus jelenségről elkészülhet a tökéletes fotó is. Az ár 27 eurónál kezdődik éjszakánként, ennek fejében közös mellékhelyiségek és zuhanyzók, plusz szauna várja a vendégeket.

2. Skywalker Hostel, Skócia

Ha sarki fényt szeretne látni, nem valószínű, hogy Nagy-Britannia is eszébe jut, az Északi-sark felé haladva azonban a szigetország is szóba jöhet. Legalábbis a Skye-sziget nyugati partján, a Mingin-félszigeten található Skywalker Hostel szerint, mely sarki fény ígér az odalátogatóknak, éjszakánként minimum 22 euróért.

3. Billie's Backpackers Hostel, Alaszka

A Fairbanks város szélén álló hostel télen elsőrangú kilátást nyújt. A családi tulajdonban lévő hely az egyik legjobb választás, ha gyalogosan is könnyen elérhető üzletekkel, kocsmákkal és éttermekkel övezett pihenőhelyet keresünk, melyet kerékpárutak vesznek körül, és ahonnan rövid taxizással lehet kijutni a repülőtérre és a vasútállomásra. A hostel külön- és közös szobákkal várja a hátizsákosokat, akár 25 euróért éjszakánként.

A jelenség meseszerűvé varázsolja a tájatForrás: Marco Brotto/Wikimedia Commons

4. Sandrock Holiday Hostel, Írország

Habár itt ritkább jelenség, és rövidebb ideig is látható a sarki fény, januárban vagy februárban érdemes megpróbálkozni vele a sziget legészakibb pontján. A Sandrock Holiday Hostelből ugyanis csodálatos kilátás nyílik a mólóra, a tengerpartra és az öböl túloldalán lévő Donegal-hegységre. Vásároljon a helyi tenger gyümölcseiből a közeli halászfaluban, és készítse el ízlése szerint a közös konyhában. Szállást itt már 14 euróért kaphat egy éjszakára.

 5. Loft Hostel, Izland

A sarki fény felfedezésének egyik legnépszerűbb úticélja Izland, mert ott a sötét égbolton jó eséllyel látni fogja a színes jelenséget. Noha a szezon hivatalosan szeptember közepétől április közepéig tart, esélyeinek növelése érdekében a napéjegyenlőség idején, szeptember és október, vagy március és április magasságában érdemes idelátogatni, amikor a színes fények kétszer olyan gyakran festi meg az égboltot. A Reykjavík Loft Hostel tetőteraszáról csodálatos kilátás nyílik, itt 25 eurótól kezdődnek a szállások.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek