Vízen úszó, sarkvidéki fürdő nyílt Svédországban

  Nemrég nyitotta meg kapuit a Sarkvidéki Fürdő névre keresztelt úszó szálloda és gyógyfürdő a svéd Lule-folyón. A komplexum egy kör alakú, madárfészekre hasonlító, úszó főépületből áll, amelyet Bertil Harström és Johan Kauppi építészek terveztek egy sor vízen lebegő és szárazföldi kabin kíséretében - adja hírül a Designboom.

  A Lule-folyóForrás: Bengt Oberger/wikipedia.org

  A fürdővendégeket télen a sarki fény, nyáron pedig az éjszakai napsütés üdvözli, miközben elmerülhetnek a természeti elemekben, és minimális környezeti lábnyomot hagynak hátra.

  A kabinokba a környező természetet is beépítették olyan fenntartható és hagyományos alapanyagok révén, mint a fa, a kő, a bőr és a textil, mindezt a skandináv formatervezés harmóniájának jegyében.

  A vízi kabinok 24 négyzetméteresek, és egy kétágyas szobát tartalmaznak, az épületeket utak kötik a parthoz, emellett egy 57,5 ​​négyzetméteres deszkaterasz ad helyet a meditációra, napozásra vagy az ég kémlelésére.

  A 62 négyzetméteres szárazföldi kabinok, melyeket Annkathrin Lundqvist tervezett, ötszemélyesek, és 8 négyzetméteres terasszal rendelkeznek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!