Ilyen sétán még biztos nem jártak, az Országház minden titkára fény derül

 A Barangoló Batráti Kör szervezésében 2019. január 19-én, vasárnap 9:30 és 11:45 óra között körbejárhatják a Parlamentet, megtekinthetik a Kupolacsarnokot és a Szent Koronát, az üléstermet, a társalgót, valamint a Díszlépcsőházat is. A séta során az épület részletgazdag külső része sem marad ki a felfedezésből.

Forrás: Hermann Traub/Pixabay

Megismerkedhetnek az újonnan kialakított látogatóközponttal és a modern föld alatti múzeumokkal. Bebarangolják a Kossuth teret, körbejárják a Parlament épületét – a régi/új szobrok között sétálva pedig felidézhetik az építkezés történetét és sok érdekes történetet is meghallgathatnak.

Arra is fény derül majd, hogy az évszázadok alatt miminden zajlott még a falakon belül és kívül. Sőt a séta végén lehetőségük lesz az Országgyűlési Múzeum megtekintésére is. A séta időtartama kb. 2-2,5 óra.

A túra ideje a latt választ kaphatunk arra, hogy vajon hány olyan épülete van Budapestnek, ami eredetileg parlamentnek készült? Hány kiló aranyat használtak fel az építkezéshez? Milyen méretekkel rendelkezik az Országház? Milyen szobrok díszítik az épületet és miért?

A túra részvételi díja: 2000 Ft/fő (előre utalással). Ezen felül a Parlamenti látogatás díja: 3200 Ft/fő felnőtteknek, 1600 Ft/fő diákoknak + 350 Ft/fő tourguide készülék bérleti díja (a helyszínen). Találkozó a Kossuth téren, az Országház Látogatóközpontban. A jelentkezés és a részvétel feltételeiről illetve további információkról az esemény Facebook oldalán tájékozódhatnak.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek