Megcsodálhatja és meg is etetheti a nemzeti park madarait

  Igazi karácsonya lesz a Kiskunsági Nemzeti Park Kolon-tó környéki madarainak, ahol élelemmel telepakolt madáretetők várják őket az odalátogatóknak köszönhetően.

  December 14.-én, szombaton 9 órától egy négyórás program keretében mindent megtudhatnak a Kolon-tó környéki madarak életéről, és még segíthetnek is rajtuk. A tél ugyanis komoly megpróbáltatást jelent sok énekesmadár számára. Ilyenkor nagy segítséget jelent a madáretetők feltöltése apró magvakkal, amellyel folyamatos táplálékforrást biztosíthatnak számukra.

  VörösbegyForrás: Mannfred Richter/Pixabay

  Az izsáki madáretetőt is sok madár látogatja, mint például szén- és kék cinege, vörösbegy és nagy fakopáncs. A program során madárgyűrűzési bemutatót tartanak az etető vendégeiről, és lehetőség nyílik téli madáreleség elkészítésére is. A körülbelül 4 órás programról a Kiskunsági Nemzeti Park weboldalán találhatnak bővebb tájékoztatást. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!