Madárcsicsergés tölti be a londoni metrót

Londonban, Walesben és Észak-Írországban a rendszeresen metróval és vonattal járók már csütörtöktől hallhatják azokat a madárhangokat, amelyeket a brit királyi madárvédők társasága, azaz a Royal Society for the Protection of Birds rögzített és a közlekedési társaság játszik le annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a madárfajok egyre csökkenő számára, olvashatjuk a brit Telegraph honlapján.

Forrás: Ceri Breeze/Shutterstock

Egykor még hallható volt az állomásokon csicsergő madarak zaja, de az alapítvány szerint mára már teljesen elcsendesedett az ég a madarak csökkenő száma miatt. Nyáron egy madárdalból álló topslágerrel álltak elő (Let Nature Sing), most pedig támogatók segítségével több, mint 5000 helyszínen játszanak le madárcsicsergést az országban. A különleges zenei élményében a londoni metró peronjain várakozóknak lehet részük, emellett az észak-írországi Translink vasúttársaság utasai és Wales vonattal utazói is hallhatják a madárcsicsergést. 

Emellett további helyszínek is részei a kezdeményezésnek, mint a londoni Westfiled Shopping Centre, valamint több walesi épület, skót stadion, bevásárlóközpont, szupermarket és egy katedrális is madárdallal telik meg, emellett a brit telefontársaság is madárhangokat játszik le Swansea-ben és Cardiffban. 

Forrás: JillWellington/Pixabay

Mint Rebecca Munro, a RSPB kommunikációs vezetője elmondta, a Let Nature Sing felhívta a figyelmet arra, hogy mit jelent a madráhang az embereknek, és arra is, hogy Nagy-Britannia az elmúlt fél évszázadban több, mint 40 millió madarat vesztett. "Mindannyiunknam szüksége van a mindennapos madárcsicsergésre, de a természet éppen krízist él át és a vadon elcsendesedik." - tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek