Autóval drágább lesz a belépő a nemzeti parkba

Összesen három új fizetőkapu kiépítését kezdik meg a szerb Tara Nemzeti Parkban, így az autóval érkezőknek fizetniük kell a közeljövőben - tudtuk meg a szerb Turistički Svet idegenforgalmi magazin híréből.

Tara Nemzeti ParkForrás: Pixabay / Készítette: kokas4oka

Az első kaput Perućon építik ki, majd további kettő kap helyet Kaluđerske Bara térségében. A szakemberek kiemelték, hogy a fizetőkapuk nem kizárólag az autóbelépés megfizettetéséért épülnek, hanem ezáltal a látogatókat is jobban tudják ellenőrizni. 

A kapukat egyebek mellett arra használják majd, hogy feljegyezzék, honnan érkeznek turisták a nemzeti parkba, és melyik korosztály látogatja leginkább a szerb természeti látványosságot - ezek az statisztikák segítenek majd a park célirányos fejlesztéseiben is.

Az autós belépésért egyébként 250-300 dinárt azaz körülbelül 1000 forintot kell majd fizetni.  

A Tara Nemzeti Park Szerbia négy természeti parkjának egyike, mintegy 25 ezer hektáron terül el. A Nemzeti Park jelképe a csak itt fellelhető Pančićeva omorika, azaz a szerb luc néven is emlegetett fenyőfaj. Érdekes állatvilága is vonzza a látogatókat: többek között barnamedve, hiúz, farkas és zerge is él a hegységeinek területén, továbbá nem mindennapi madárfajok is röpködnek a területen. A parkban 75 km hosszú kerékpárút és 290 km-en húzódó túraútvonal is található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek