Feltárulnak a Velencei-hegység ősi barlangjainak titkai

   November 17-én vasárnap 9:30–13:30-ig izgalmas túrán vehetnek részt azok, akik szeretnek gyönyörű, őszi erdőkben sétálni. A túra a Velencei-hegység központi részén vezet, vadregényes völgyekben, sziklák és oszlopos törzsű fák között.

  A Velencei tó, mögötte a hegységgelForrás: Kapeter77/commons.wikimedia

  A túrázók érinteni fogják a hegység legmagasabb pontját, felkeresik a bronzkori Pákozdvárat, megismerkedhetnek az egykor itt élt emberek történetével, és bejárják a valaha nekik szállást nyújtó Pákozdvári-, és Cserepes-barlangokat.

  A Pákozdvári-barlag bejárata belülrőlForrás: Eszterhás István/wikipedia

  A visszaúton megnézik a Diétás-barlangot is, amelynek beszédes neve van: igen szűk. A túra célja, hogy bemutassa a hegység földtani kialakulását, történelmét, a központi részhez kapcsolódó meséket és legendákat, a táj történetét és természetvilágát. További részletek az esemény Facebook oldalán olvashatók. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!