Emufuttatóval és muflonkerttel bővült a sukorói vadaspark

  Új muflonkertet, madárröpdét, emufuttatót és vízimadár-megfigyelő pontot is átadott pénteken a Pákozd-Sukorói arborétum és vadasparkban a fenntartó Vadex Zrt. A vadasparkot még 2016-ban kezdték építeni a 96 hektáros arborétum területén, ennek újabb állomásai a Madarak és fák napján átadott fejlesztések. 

  Strandoló emuk (a fotó csak illusztráció)Forrás: Wikipedia

  A Vadex Fejér megyében 18 ezer hektárnyi erdőt kezel, évente 350 hektáron végeznek erdőfelújítást, évi 1,3 millió facsemetét ültetnek el és több mint 22 tonna makkot vetnek el. A Velencei-tó környékén az 1970-es években kezdték el a fásítást, míg az arborétum tervei 1976-ban készültek el. A 96 hektáros területen sétautak, kilátó, pihenőhelyek, valamint horgásztó létesült, és ma már vadaspark is várja a látogatókat, akik 111 féle fafajt és 119 madárfajt figyelhetnek meg.


  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!